TORSTAI, 10. ELOKUUTA 2017

Ystävän kanssa samaan ryhmävalmennukseen OSA 1/3

Ystävän samassa valmennusryhmässä lisää tsemppiä!

Kaverukset Satu ja Katja kertovat, miten kaveri samassa valmennusryhmässä lisää omaakin sitoutumista

1) Mitä positiivista olette kokeneet siitä, että on ystävä samassa treeniryhmässä? 

Ensinnäkin kaverin takia treeneihin lähtö on mieluisampaa ja seuraavaa kertaa odottaa innolla. Arki on hektistä ja kuulumiset on kuitenkin mukavampi vaihtaa kasvotusten kuin sähköisesti. Vaikka kuinka meinaisi kotityöt painaa päälle tai väsy kaataa sohvalle, tulee lähdettyä treeneihin. Tietää, että sieltä palaa hyvällä mielellä, kroppa liikutettuna ja mieltä painavat asiat jaettuna kaverin kanssa. Kotimatka meillä tosin aina kestää melkein tunnin, kun menomatka vie vain 5 min. Aina on vielä joku juttu sanomatta.

Toinen pointti on se, että treeneissä tulee paljon täsmällisiä ja hyvin perusteltuja ohjeita suoritustekniikkaan ja erilaisten jäykkyyksien/vaivojen korjaamiseksi. Tietoa tulee niin paljon, että minulta, jolle tämän tyyppinen harjoittelu on uutta, unohtuu iso osa yksityiskohdista. Silloin on erinomainen juttu, että niitä voi sitten kysellä kaverilta.

Kolmas etu on se, että me ollaan hankittu yhdessä esim kuminauhoja ja vaihdellaan keskenämme eri vahvuuksia, jotta voidaan tehdä erilaisia treenejä kotona. Treeneissä harjoiteltuja kahvakuula juttuja on tehty myös yhdessä lenkkien päälle. 

Lisäksi treeneissä harjoiteltuja juttuja tulee tehtyä myös treenien ulkopuolella esim omien lenkkien yhteydessä, kun ne kaverin ansiosta pysyy tapetilla. On joku, jota kiinnostaa montako turkkilaista ylösnousua sait tehtyä tai kuinka syvään kyykkyyn pääsit oikealla tekniikalla.

Ja on se helpompi tulla uuteen ryhmään jonkun tutun kanssa!

2) Miten tulitte ilmoittautuneeksi ryhmään alunperin: Oliko jompikumpi bongannut tiedon ryhmästä ja kutsunut toista mukaan? 

Katja oli saanut tietoa ryhmästä ja oli jo aiemmin miettinyt ryhmään tuloa, mutta ei ollut saanut aikaiseksi. Nyt hän oli innostunut ja pyysi Satua mukaan. Satu ei ollut vaikea ympäripuhuttava.

3) Onko ystävä ryhmässä tsempannut enemmän, kuin jos olisi tullut yksin?

Ehdottomasti tulee yritettyä enemmän, kun kaveri vahtii. Minulla ei ole minkäänlaista kilpailuviettiä missään asiassa, ...etenkään fyysisissä ponnistuksissa. Päästän itseni lintsaamaan ilman piiskuria. Kaverin tsemppaus saa siis yrittämään enemmän.

Tavallisessa salitreenissä, jonne mennään monesti yksin/oman aikataulun mukaan, en saa itseäni tehokkaaksi. Sluipailen vaan vähän tota ja sitten tota. Se ei toimi.

Työssäni, lähihoitajana kehitysvammaisten asumisyksikössä, tarvitsen kuitenkin voimaa (keskivartalo ja syvät lihakset!), kehonhallintaa ja oikeaa tekniikkaa siirtoihin ja kääntöihin, että pysyn työkykyisenä ja toimivana mummoksi asti. Haluan toimia sen eteen!!

Lisäksi alan olla sen ikäinen, että lihasvoimaa ei saa ainakaan päästää laskemaan.

4) Onko teillä "jälkipelejä" treeneistä; puhutteko esim mitä on tehty tai missä edellinen treeni tuntuu? 

Jälkipelit hoituu monesti WU-viesteillä: "Reidet polttaa! Mites sulla? Tuntuuko missään?"

Katja ja Satu ovat yhdessä hölkänneet ja lenkkeilleet koirien kanssa, lihaskunto-osuus puuttui. Tämä on ollut hyvä ja kokonaisvaltainen treeni.

 • Syyskauden valmennusryhmät starttaavat 5.9. Ennakkohinta voimassa VAIN 15.8.17 asti. Toimi pian ja tule ystäväsi kanssa mukaan tai yksin ystävystymään valmennusryhmään!

 • Lisätietoja: http://valmennuskaksikko.fi/tapahtumat.php

  kuva

  Kirjoittaja: Eveliina Similä


  Blogi

  Ajankohtaista

  Ei tulevia tapahtumia

  Tiedot

  Eveliina Similä

  Y-tunnus: 1752855-7
  email: eveliina (piste) simila (a) valmennuskaksikko (piste) fi
  puh. 050 593 8383

  Sirpa Päivä

  Y-tunnus: 1136746-5
  email: sirpa (piste) paiva (a) valmennuskaksikko (piste) fi
  puh. 050 572 4489

  Liity postituslistalle

  Sähköposti